Aanbevelingen

Heb je ervaring met de praktijk? Wil je deze ervaring graag delen met anderen?
Ik stel het zeer op prijs als je op deze pagina een aanbeveling wilt achterlaten.

23 aanbevelingen:

 1. Paula

  We hebben Monique leren kennen in het ziekenhuis waar onze baby is geboren. Het duurde even voor de borstvoeding bij mij op gang was en ik was daar best onzeker over. Veel mensen in mijn omgeving geven flesvoeding en waren sceptisch over borstvoeding; anderen vonden borstvoeding juist heilig en daar voelde ik juist kritiek als er eens een flesje of speen inging.

  Monique is nuchter en geeft praktische adviezen, iets waar ik veel behoefte aan had. Toen we een paar weken thuis waren kreeg onze kleine last van reflux en hebben we enkele weken voeding gekolfd en ingedikt, en deels flesvoeding gegeven. Ik was op zoek naar een voedingshouding waarbij het eten beter zakte. We herinnerden ons ineens de eerdere steun van Monique en spraken een bericht in. Dezelfde dag belde ze terug, en een dag later keek ze mee hoe ons kind dronk en gaf ze adviezen over kolven en het voeding in ‘biological nurturing’ positie. Die tips kregen we later op de dag ook per e-mail.

  Wat ik vooral fijn vind aan Monique is dat ze zelfvertrouwen geeft. En dat is – bij mij iig – belangrijk voor het geven van borstvoeding. Het moet iets zijn waar moeder en kind zich prettig bij voelen. Ze heeft mij het zelfvertrouwen gegeven om door te gaan met borstvoeding. Ons kind drinkt inmiddels weer volledig uit de borst. Zonder het vertrouwen dat Monique mij gaf was dat niet zo gemakkelijk gegaan. Ik twijfel een enkele keer nog wel eens aan bijvoorbeeld mijn productie. En ook dan mag ik Monique nog bellen en geeft ze goed advies en belangrijker, ze stelt mij gerust. Erg fijn voor een perfectionistische moeder. Als je hulp nodig hebt bij borstvoeding, zou ik zeker haar diensten bij Florent aanbevelen.

  Reageren
 2. Zi en Emily

  Ik heb contact gezocht met Monique vanwege een moeizame borstvoeding. Mijn meisje is iets prematuur geboren en wij hebben de eerste 1,5 week na haar geboorte veel verschillende adviezen gekregen wat betreft de (borst)voeding (van o.a. ziekenhuis personeel, verloskundige en kraamzorg). Ook heeft zij gedwongen gekolfd moedermelk uit fles moeten drinken vanwege een korte spoedopname in ziekenhuis. Hierdoor was ons ritme en teamplay in de borstvoeding totaal verstoord. Het drinken ging niet goed en baby was vaak overstuur, wat mij als mama weer stress gaf en dat sloeg weer over op de baby…
  In het ziekenhuis heeft Monique persoonlijk meegekeken en advies mee gegeven voor thuis. Daarna is zij nog eens thuis langs geweest om een nieuw plan op te stellen (aangezien de situatie werkelijk met de dag verandert!).
  Met behulp van het plan wat wij samen hebben gemaakt, heb ik nu weer de juiste connectie met mijn kindje kunnen maken en gaat de borstvoeding weer zeer goed en vooral op een natuurlijke manier!
  Erg prettige communicatie, Monique reageert vlot op telefoon en Whatsapp en stuurt documentatie en info ook nog meteen schriftelijk op. Door haar medische achtergrond kan Monique professioneel advies geven, maar daarnaast toont zij ook persoonelijk begrip en geeft emotionele steun.
  Heel fijn dat zij zich altijd bereid stelt om extra vragen te beantwoorden, zelfs in het weekend en ’s avonds.
  Ik kan Monique van harte aan iedereen aanbevelen die advies nodig heeft over borstvoeding!

  Reageren
 3. Carjoliene

  Ik heb contact opgenomen met Monique toen mijn dochter 2 weken oud was. (Ze was 2 weken te vroeg geboren en laag geboortegewicht 2470 gram). Hierdoor heb ik de eerste 2 weken niet opgelet hoe ik haar aanlegde tijdens de borstvoeding, want ik vond het belangrijk dat ze goed groeide. Hierdoor kreeg ik rechts een kloofje en dit was tijdens elke voeding erg pijnlijk en ik wilde bijna stoppen met de borstvoeding. Monique heeft veel tips gegeven over het juist aanhappen en tips om het kloofje te verminderen en te voorkomen. Daarnaast ook tot steun geweest om de borstvoeding door te zetten en aangegeven dat borstvoeding topsport is! 😉 Nu is mijn dochter 7 weken oud en weegt ze 4400 gram en de borstvoeding gaat goed! Bedankt voor je hulp!

  Reageren
 4. Pauline

  We hebben contact opgenomen met Monique omdat het aan leggen niet zo goed ging. Diezelfde dag kon ze nog langskomen. Ze heeft in de mond van onze zoon gekeken. Legde alles goed uit wat ze deed en was heel lief en respectvol naar onze zoon. Bleef heel rustig en troosten tussen door. We hebben een behandelplan opgesteld en Monique heeft tips gegeven en verschilende manieren laten zien van aanleggen. Deze hebben goed geholpen en het probleem werd opgelost.
  We vonden de manier van begeleiding erg prettig. Heel rustig, alles werd goed uitgelegd. Monique nam alle tijd en er was ruimte voor vragen.

  Heel erg bedankt Monique!

  Reageren
 5. L. Smits

  Monique is bij ons langsgekomen omdat onze jongeman 10% was afgevallen en nog niet goed wilde drinken. We hebben veel gehad aan haar tips en hulp. Per 24 uur hebben we een nieuw plan opgesteld speciaal voor ons. Heel fijn! Gaat nu heel goed en we hoeven niet meer bij te voeden of ernaast te kolven. Scheelt veel tijd en onrust bij ons en onze zoon. Dank je wel Monique.

  Reageren
 6. Fahima de Jong

  Monique heeft mij goed geholpen. Ik had haar gebeld dat ik borstontsteking heb en flinke koorts had. Die zelfde avond is ze langs geweest.
  Monique heeft mij tips gegeven over het aanleggen. Dit alles schreef ze ook op en stuurde deze later in de avond digitaal naar ons op. Hierin stonden alle tips en stappen die ons zouden kunnen helpen.
  Monique heeft duidelijk kennis over borstvoeding, ze geeft hele heldere en concrete tips. Daarnaast luistert ze goed en straalt ze rust uit.
  Ook na haar bezoek hadden we regelmatig contact en gaf ze telefonisch ook nog aanwijzingen.

  Omdat wij extra verzekerd zijn word het vergoed door onze verzekeraar, zo kost het ons niets.

  Bedankt Monique!

  Reageren
 7. Kirsten

  Na meerdere borstonstekingen was ik ten einde raad en ben ik in contact gekomen met Monique. Nog dezelfde dag is ze bij ons thuis geweest om mijn situatie en een plan van aanpak door te spreken. Dit was zo fijn! Monique legt goed uit waarom welke stappen genomen moeten worden en vertaald dit naar een passend advies. De weken erna hebben we veelvuldig contact gehad en is de borstontsteking mede dankzij haar hulp verdwenen. Ook heeft ze me bijgestaan met het afbouwen van de borstvoeding. Dankzij de combinatie van professionaliteit en empatie heb ik de begeleiding van Monique als zeer prettig ervaren. Ze bleef al die tijd betrokken en liet me niet los voordat ik hersteld was, dit was een enorme geruststelling en heeft m.i. mijn herstel bespoedigd. Bij een eventuele volgende zwangerschap zal ik haar zeker weer benaderen om de kans op een succesvolle borstvoeding te vergroten. Ik kan Monique van harte aanbevelen!

  Monqiue nogmaals ontzettend bedankt! Mede dankzij jou kijk ik toch terug op een fijne kraamperiode.

  Groet, Kirsten en natuurlijk een knuffel van Liv.

  Reageren
 8. Fleur Stoffer

  Onze dochter is dysmatuur geboren, wat inhoud dat zij een te laag geboorte gewicht had voor de zwangerschapsduur. Het gevolg hiervan was dat onze dochter te weinig kracht en energie had om goed aan de borst te drinken. In het ziekenhuis heb ik gekolfd en kreeg onze dochter de melk via de fles, thuis ben ik met behulp van de kraamzorg overgestapt op volledige borstvoeding, echter na bijna 2 weken viel ze af. Op dat moment voedde ik bijna ieder uur en was onze dochter niet tevreden. Ik besloot op vrijdagochtend contact op te nemen met Monique, waarna ik mijn verhaal heb gedaan en zij besloot diezelfde avond nog op consult te komen. Wat een opluchting, snel hulp. Monique kwam binnen op een hectisch moment, ik was aan het voeden, maar het lukte niet goed. Zij besloot direct passend advies en goede tips te geven zodat ik een goede voeding had. Daarna hebben we alles besproken en hebben we een plan opgesteld voor de komende periode. Professioneel, behulpzaam en vriendelijk. Het gaf mij weer wat positiviteit. Ik wilde mijn hele leven al borstvoeding geven en zag het zo in de soep lopen. Gelukkig gaf Monique mij zelfvertrouwen en kracht. Ik heb het plan wat Monique, in overleg, heeft opgesteld volgehouden en wij hebben dagelijks contact gehouden, na een week hebben we het contact afgebouwd, maar nog steeds hebben wij contact. Gelukkig geef ik nu volledige borstvoeding op verzoek aan onze dochter en zij doet het fantastisch, ze groeit goed en is een vrolijke baby, waardoor ik een hele blijde mama ben. Zonder de hulp van Monique was dit niet gelukt!

  Reageren
 9. Monique

  Toen onze kleine meid geboren was, heb ik leren voeden met een tepelhoedje omdat ze niet goed kon aanhappen. In het ziekenhuis werd mij verteld dat dit kwam door het hebben van vlakke tepels. Na 3 en halve week voeden met een tepelhoedje, werd ik hier helemaal gek van! De kleine dronk niet effectief genoeg en had steeds nog honger. Dit moest anders. Via het ziekenhuis ben ik in contact gekomen met Monique. Na een telefonisch gesprek, kwam Monique de dag erna bij ons op consult. We hebben toen alles besproken over de bevalling en hoe het tot nu toe ging met de voedingen. Hierna keek Monique mee met de voeding en leerde mij de baby anders aan te leggen. Tot mijn verbazing lukte het gelijk zonder tepelhoedje! Ook leerde ze me hoe het eruit zag als de baby effectief dronk. Vol goede moed ging ik de dag erna voeden en een aantal van de voedingen lukte gelijk zonder het hoedje. Het was heel fijn dat Monique de dag na het consult telefonisch contact opnam. Ze sprak me moed in en het vertrouwen dat ik op de goede weg was. De dagen erna heb ik nog telefonisch contact gehad. Ook kon ik haar via de app goed bereiken. De kleine was goed gegroeid bleek op het CB. We hebben het contact hierna afgebouwd.
  Ik ben heel blij dat ik in contact ben gekomen met Monique. Door haar proffesionele en prettige manier van omgang, ben ik goed geholpen. Ik geef met plezier borstvoeding aan mijn dochter en gaat het nog steeds heel goed zonder het tepelhoedje. Monique is een aanrader voor iedereen die hulp nodig heeft tijdens het geven van borstvoeding. Ze geeft echt hele goede concrete tips en helpt je echt verder. Top!

  Reageren
 10. Sietske

  Monique heeft ons ontzettend goed geholpen! Ik had veel pijn tijdens het voeden. Monique is bij ons thuis geweest en heeft ons een andere manier van aanleggen geleerd. De pijn bij het voeden is hierdoor verdwenen. Ik kan nu borstvoeding geven zonder pijn en er van genieten. De begeleiding van Monique was erg fijn! Professioneel en vriendelijk!
  Ik ben erg blij dat we met haar in contact zijn gekomen!

  Reageren
 11. Richard en Joyce

  Wat zijn wij (ook mijn partner werd er volledig bij betrokken) blij met de hulp van Monique. Na een wat vervelende start met onze lieve zoon Dennis, en alles uit de kast te hebben gehaald, kan ik eindelijk volledige borstvoeding aanbieden. Ik heb een hoop tips en adviezen gekregen, en de juiste motivatie wanneer ik onzekerheden had.
  En wat fijn dat we contact kunnen houden na het consult! Monique is een vrouw met hart voor haar job. Dankjewel!

  Reageren
 12. Mariska van lochem

  Ik ben mama van 3 kinderen. De oudste 2 14 maanden en 19 maanden borstvoeding gegeven. Nu is mijn jongste bijna 4 maanden en krijgt ook nog steeds borstvoeding. Met 3 maanden had ik het gevoel dat hij niet zo hard was gegroeid. Op jet cb werd het gevoel een feit. Echter was de arts niet erg geschrokken, want hij was nu gelijk met zijn lengte. (Daarvoor dus te zwaar). Toch voelde het voor mij niet goed. En heb mijn collega monique om advies gevraagd. Heel fijn reageerde zijn heel snel. Stelde de juiste vragen. Checkte het op een forum bij andere lactatiekundigen en maakte een afspraak voor een huisbezoek.
  Mijn zoontje was van 6 naar 4 voedingen gegaan. Had zijn duim als vriend gevonden. En had/heeft ook een verkort tongriempje en lipband. Tongriem is gekliefd. Met drinken lijkt daar geen probleem mee te zijn. Ook niet bij mij.
  Ook kreeg meneer maar 1 borst per x. En vind alles.prima en zooo tevreden met alles.

  Advies 2 borsten aanbieden en 1 voeding meer.
  Dit ben ik meteen gaan toepassen. En na 2 weken controle van gewicht bij het cb.
  En……520gram gegroeid in 2 weken tijd. Wow….meneertje kreeg gewoon te weinig voeding. Ben zoo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd en monique om advies heb gevraagd!!!

  Heel erg bedankt!!! En we zien elkaar in januari weer op het werk.
  Ik weet wel wie ik vraag als ik weer problemen heb met de borstvoeding en wie ik zou aanbevelen bij mijn vriendinnen!!!

  Reageren
 13. Veronique

  Ik ben heel blij met de hulp die ik van Monique heb gekregen, want anders was het me waarschijnlijk niet gelukt om ermee door te gaan, terwijl ik dat wel graag wilde. Mijn zoontje is nu bijna 5 maanden oud en ik had al twee consults gehad, o.a. vanwege onrustig drinken. Monique zei dat ik altijd even kon bellen als ik nogvragen had en dat heb ik ook gedaan toen ik merkte dat mijn borstvoeding heel erg terug begon te lopen. Ik moest mijn zoontje steeds bijvoeden nadat hij de borst had gekregen, hij groeide niet voldoende en ik kolfde al dagenlang na elke voeding maar het hielp niet. Ze raadde me een aantal dingen aan en ik heb ervoor gekozen om te stoppen met de minipil en om clusterkolven toe te passen. Dit werkte heel goed. Ik was bang dat ik zou moeten stoppen, maar gelukkig kan ik nu gewoon doorgaan. Bedankt Monique!

  Reageren
 14. Mary

  Monique heeft mij op een erg vakkundige, oprecht betrokken manier geholpen bij het op gang krijgen van de borstvoeding voor mijn twee kindje. Omdat ik erg graag borstvoeding wilde geven, maar bij mijn eerste kindje te weinig productie had, heb ik al tijdens de zwangerschap van het tweede kindje hulp gezocht bij een lactatiekundige. Ik ben erg blij Monique hiervoor beschikbaar te hebben gevonden. Zij heeft mij voor de geboorte geholpen (prenataal kolven) en ook na de geboorte heeft zij het proces perfect ondersteund met huisbezoeken en belletjes. Zij reageerde snel, zelfs ook in avonden/ weekends en heeft veel goede tips gegeven.

  De inzet van Monique heeft erg goed resultaat gehad, want mijn kindje drinkt volledig op borstvoeding en er is geen bijvoeding/kunstvoeding nodig! Ik denk dat dit zonder de hulp van Monique niet zo gelukt zou zijn en kan haar van harte aanbevelen bij iedereen die ondersteuning bij de borstvoeding kan gebruiken.

  Reageren
 15. anita

  Toen mijn zoontje met 2,5 maand ging rommelen en we in een verkeerde cirkel terecht kwamen van drinken, in slaap vallen aan de borst, weg leggen en direct weer wakker en weer aanleggen omdat hij nog honger had, hebben we Monique gebeld.
  Heel snel kon ze langs komen en heeft ze een mond onderzoek gedaan en mee gekeken met een voeding. We kregen veel tips en adviezen waar we echt wat mee konden. Onder andere hebben we zijn lipbandje laten klieven. Dit maakte echt verschil.

  We zijn blij dat we Monique gebeld hebben en zijn enorm geholpen met haar tips, adviezen, aanwijzingen, betrokkenheid,en luisterend oor!

  Reageren
 16. Nadia

  We hebben een goede ervaring met praktijk voor lactatiekunde Florent.

  Onze zoon is prematuur geboren. We hebben Monique benaderd nadat bij thuiskomst de melkproductie daalde en onzeker waren of onze zoon goed dronk/genoeg dronk.

  Monique heeft, naast veel praktische tips, het drinken van onze zoon bekeken en een plan van aanpak geschetst.

  Dit heeft gezorgd voor rust, een hogere productie en inzicht in de verschillende mogelijkheden.

  Wij hebben Monique als doortastend, flexibel en aangenaam ervaren. We hebben vooral gewaardeerd dat Monique haar agenda vrij maakte om snel langs te komen.

  Wij kunnen Monique zeker aan iedereen aanbevelen.

  Reageren
 17. Mariska van den Berg

  Op 16 augustus ben ik bevallen van ons derde kindje. Ook hem wilde ik borstvoeding geven. Het lukte Thomas niet goed om aan te happen en was hij nog misselijk van de bevaaling. De tweede dag heeft hij noodgedwongen kunstvoeding gekregen omdat bij mij de melkproductie nog niet op gang was en hij naar mijn idee honger had. Op advies van de kraamhulp ben ik dag 3 tepelhoedjes gaan gebruiken. De melkproductie kwam op gang en niet zo’n beetje ook! De melk liep er spontaan uit en ik had last van flinke stuwing. De kraamhulp heeft op dag 5 het telefoonnummer van Monique gevonden op internet en ik heb haar direct gebeld. Diezelfde avond is Monique langs gekomen. Ik voelde mij direct op mijn gemak.
  Ze heeft het mondje van Thomas onderzocht en hier gelukkig geen bijzonderheden.
  Ze heeft meegekeken met het aanleggen en direct een voedingshouding uitgelegd.
  Vanaf het moment dat Monique is geweest kon ik voeden zonder tepelhoedjes, een verademing!
  De adviezen die Monique mij gegeven heeft, had ik ’s avonds al via de mail. Ik ben op haar advies gaan blokvoeden en 1dd mijn borsten helemaal leeg gaan kolven. Na 2 weken kon ik hiermee stoppen en is het echt voeden volgens vraag en aanbod.

  Ik ben heel blij dat Monique langs is geweest! Ze heeft mij direct het vertrouwen in mijzelf teruggeven, zodat ik weer vrolijk en trots borstvoeding kon geven. Ook nam zij mijn hulpvraag serieus en ik heb dan ook echt iets gehad aan de adviezen die zij gegeven heeft. Mocht er iemand een lactatiekundige zoeken, zou ik Monique zeker weten aanbevelen.
  Nogmaals dank!

  Reageren
 18. Marion

  Ik wilde heel graag mijn tweeling aan de borst voeden, zeker nadat ik twee weken bijna volledig had gekolfd omdat de kinderen wat hulp nodig hadden bij de start. Helaas dronken ze niet goed en bleven ze afhankelijk van bijvoeding. Monique is langsgekomen en heeft meegekeken met het aanhappen. Ze nam ons heel serieus, dacht mee en gaf goede tips. Haar ervaring op de neonatologie afdeling kwam in ons gezin goed van pas. Op een hele fijne manier moedigde ze aan om nog even door te zetten. En de kinderen leerden het! Na het consult heb ik nog meerdere keren contact met Monique gehad; steeds belde ze bijna direct terug. Heel fijn als je echt even omhoog zit. Tijdens haar vakantie heeft ze onze vraag overgedragen aan een ervaren collega, zodat we nog even de puntjes op de i konden zetten. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om toch vooral te kolven en als het uitkomt een van beiden aan te leggen. Zonder Monique en Cora had ik deze mooie momenten niet kunnen meemaken!

  Reageren
 19. Beria

  Hoi moeders,

  omdat ik het gevoel had dat mijn zoon niet goed dronk, belde ik Monique voor een consult. Ze kon meteen diezelfde middag al langskomen om mee te kijken bij de voeding. Na wat vragen bekeek ze zorgvuldig het mondje van mijn zoon, en vervolgens keek ze mee bij het aanleggen.
  Monique heeft mij tips gegeven bij het aanleggen, en deze diezelfde dag ook doorgemaild, samen met adviezen over borstmassage. Later die week kreeg ik last van een (bijna)borstonsteking, waarbij Monique mij ook goed heeft geholpen. Ik kon en mocht Monique bellen wanneer ik maar vragen had, of advies nodig had. Haar deskundigheid en rustige manier van adviseren heeft een heel erg geruststellend effect, en dat was precies wat ik (en ik weet zeker, ook andere (eerste) moeders) nodig had.
  Inmiddels gaat de borstvoeding helemaal top, ik en mijn zoon voelen ons nu eindelijk op de roze wolk zweven!
  Ik kan Monique van harte aanbevelen bij alle andere moeders!

  Reageren
 20. Sara

  Toen mijn dochter twee weken was begon ik erg te twijfelen of het wel goed ging met de borstvoeding. Het aanleggen was niet zoals ik had gezien in instructie filmpjes, en mijn dochter was erg onrustig tijdens het voeden (veel loslaten, kort drinken, vaak drinken). Hoewel ze goed groeide, was ik erg onzeker.
  Na telefonisch overleg met Monique is ze zo snel mogelijk langs gekomen (op een zaterdagochtend!). We hebben alles besproken wat te maken kan hebben met de borstvoeding zodat ze een goed beeld kon vormen van de situatie. Toen mijn dochter wilde eten heeft Monique meegekeken. Met een kleine aanpassing van de houding en in de manier van het begeleiden van het aanhappen ging het meteen een stuk beter. Sinds het bezoek van Monique heb ik geen problemen meer gehad met het voeden.
  Erg prettig was ook het contact moment een week later waarbij ik nog enkele vragen heb kunnen stellen die ik had, en waarbij Monique nog even ‘controleerde’ of alles nu inderdaad goed ging.
  Monique is heel prettig als (extra) hulp bij de borstvoeding. Ze gaat rustig in op alle factoren die invloed kunnen hebben op het voeden, en ze heeft mij gerustgesteld in mijn onzekerheid. Inmiddels is mijn dochter 6 weken, groeit ze als kool en drinkt ze heerlijk aan de borst.

  Reageren
 21. Laura van der Geest

  Op 15 mei heb ik Monique gebeld.
  Mijn zoontje was toen 2 weken oud.
  Vanaf de geboorte leek hij goed aan de borst te drinken. Hij deed er wel erg lang over voordat hij de borst eenmaal goed vast had en dronk. Na ruim een week kreeg ik tepelkloven en hij bleef moeite hebben met goed vast pakken. Dronk steeds korter en kwam vaker. Ook namen de poepluiers af.
  Ik wist niet meer wat ik moest, er ging iets niet goed, maar wat?
  Onze dochter heb ik 11 maanden met tepelhoedje gevoed en was trots dat dit nu niet hoefde.
  Maar gewoon aan de borst deed zo’n zeer en kostte zo’n moeite…..

  Monique gebeld, ik had het tepelhoedje al gepakt en meneer dronk gelijk. Afgesproken om tot ze kwam even met tepelhoedje te voeden.
  De dag erna heeft Monique goed mee gedacht en mee gekeken. Onze zoon kreeg alleen het puntje van de tepel in zijn mond.
  Niet het tongriempje was het probleem, maar iets anders.
  En dus zou op dit moment normaal aan de tepel drinken niet lukken…..

  Meneer drinkt super met tepelhoedje en dus hebben we afgesproken dit zo te laten. Zo kon ik toch borstvoeding blijven geven en dat het belangrijkste! Hij groeit nu goed, ik heb geen pijn meer en wat kan je blij zijn met goede poepluiers!
  Monique’s hulp heeft mij mijn zelfvertrouwen terug gegeven en ervoor gezorgd dat ik weer met plezier borstvoeding kan geven!

  Reageren
 22. Jacoline

  Monique is n.a.v. mijn hulpvraag bij mij thuisgekomen.
  Eerst rustig alle gegevens doorgenomen, het probleem besproken en toen heeft Monique zorgvuldig de mond van mijn dochter bekeken.
  Aan de hand hiervan kon Monique al snel een probleem vaststellen; een te strak lipbandje. Volgens hulpverleners die ik eerder sprak, zou dit niet bestaan, dus ik was erg blij en voelde me eindelijk begrepen. Ook constateerde ze een mogelijk te strakke tongriem, maar mijn dochter liet zich niet goed onder de tong kijken.

  Verder keek Monique nog mee bij de voeding en hierin werd haar diagnose nog verder bevestigd.
  Nadat ik wat tips van haar kreeg m.b.t. de voeding, kreeg ik ook duidelijkheid in het vervolgtraject voor het lipbandje en tongriempje. De KNO arts heeft inmiddels deze problemen bevestigd en opgelost, waardoor het allemaal al een stuk beter gaat met de borstvoeding.

  Monique heeft zich voor mijn gevoel volledig ingezet voor mij en mijn dochter! Bedankt!

  Reageren
 23. José Schild

  Monique is bij mij langsgekomen na telefonisch mijn hulpvraag te hebben besproken. Ik was toen al 6 weken zelf aan het proberen om te voeden zonder tepelhoedjes omdat mijn dochter ze met de hoedjes niet goed leegdronk met pijnlijke borsten als gevolg. Monique heeft eerst goed gekeken wat ik had geleerd van de kraamzorg en toen mij direct geholpen mijn dochter aan te leggen zonder tepelhoedjes. Binnen 5 minuten was het probleem met de hulp van Monique opgelost! Ik had al veel hulp gehad van de kraamzorg en van familie maar de deskundigheid van Monique maakte het verschil. Ook na haar bezoek heb ik nog veel contact gehad en al mijn nieuwe vragen kunnen stellen naar aanleiding van een langere periode voeden zonder tepelhoedjes.

  Monique is erg warm in het contact wat fijn is als het over zoiets intiems als borstvoeding gaat. Daarnaast geeft ze ook concrete tips waar ik veel aan heb gehad.

  Mijn dochter is nu 4 maanden en dankzij de hulp van Monique geef ik met veel plezier borstvoeding!
  Monique bedankt voor je hulp.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.